Sunday, December 17, 2023

Robocraft- Mugunghwa Session IPA

 Ovaj sešn ejl je dobio ime po nekakvoj korejskoj lutki koja se pojavljivaja i u popularnoj seriji Squid Games, seriju nismo stigli da pogledamo, ali ćemo zato otresti ovo pivo. Inače, session piva nisu ništa drugo do piva sa nešto nižim procentom alkohola, pa samim tim pogodna za duže sesije ispijanja. 

Uobičajna, mala limenka sa veselim. toplim bojama i originalnim dizajnom. Nivo alkohola je, kako smo već najavili, nešto snižen i iznosi 4.8%, što je zapravo u odnosu na uobičajene indijske ejlove dosta blaže. Svetlo žuta boja, boja slame, umereno mutno, maltene bez pene, tek nešto malo. 

Miris slab, citrusan i tropski - blagi limun i ananas, od svih stvari - šargarepe. Ukus je praktično isto to - osevežavajuć, lagan, voćan. Blaga kiselost i ne posebno agresivna gorčina na kraju, bar kada poredimo sa nešto jačim ejlovima istog stila. Aftertejst je dug i slatkast, ukus tvrdih bombona sa aromom limuna. Pivo je ređe, vodenastije, a gaziranost slaba. 

Pf. Osvežavajuće zaista i lagano, ali baš ništa sem toga. Da nam ga neko ponudi, popili bismo još jedno, jer zaista klizi kao i da ga nema i okrepljuje. Ali da izvadimo svoje novce? Teško. Jednostavno, ovo je neki prosek domaćeg kraft pivarstva, možda čak i blago ispod, a to znači da su u pitanju ipak relativno jeftina piva sa ne previše karaktera ili promišljenosti, ali dovoljno drugačije i pitko da posluži kada nema boljeg ili kao početak uživanja u zanatskim pivima. Ono što hoću da kažem u odrbanu i ovog i svakog domaćeg krafta koji se može naći po rafovima većih supermarketa - ona koštaju 200-300 dinara, elitni uvozni kraftovi - za koje i ja ne izdvajam novac često - idu i do desetostruko više - odnosno za takve primerke ne izdvajam novac i tačka.

OCENA: 6/10


No comments:

Post a Comment