Saturday, December 9, 2023

Robocraft - Dream Machina Sour

Dream Machina je voćni sour pokušaj domaće Robocraft pivare. U pitanju je ejl kojem su dodate borovnice, ribizle i limun, dakle jako letnja i osvežavajuća kombinacija, koja verovatno ne leži najbolje u ovo sumorno decembrasko vreme. No,sa druge strane, možda je baš to ono što nam je potrebno, da se na momenat podsetimo lepih, toplih letnjih noći i bašta što pivnica, što naših dvorišta ili dugog uživanja po terasama naših stanova.

 

Mala 330ml limenka, alkohola ima 5%. Boja je duboko crveno-ljubičasta, mutna i neprozirna. Pene nema uopšte! Dakle kada smo videli da se ne formira u čaši, namerno smo agresivno sipali da bismo dobili bar nešto - ništa. Nismo videli mrtvije pivo u čaši u svom životu.

Vizuelnu katastrofu dalje prati i sve ostalo. Miris je okej, pre svega ribizle, mal ose i vanile probija. Ukus prati to, uz limun, borovnicu ne možemo reći da osećamo, blage asocijacije na jagode i višnje... Pivo je ravno, to je ono što ga ubija. I kod nekih drugih Robocraft piva smo primetili slabiju gaziranost, ali ovaj primerak je mrtav., opet ne verujemo da je svaka limenka takva, ali nažalost naša jeste bila. Telo je punije, ali to ne znači mnogo. Kako bi i trebalo i kako je i bilo očekivano - Dream Machina je kisela i suva, što bi u teoriji trebalo da bude osvežavajuće, ali ga otužan ukus i "izlapelost" sprečavaju da bude takvo. 

Da je pivo bilo propisno gazirano, čini nam se da bi ovo bio makar pristojni sour. Izbor dodatog voća, ili njihov kvalitet ili proporcija, ne deluje baš najsrećniji, doduše to je ipak stvar ličnog ukusa. Niti smo mi neki veliki fanovi celog ovog pivskog stila. Sve naše subjektivne ograničenosti na stranu, kada već ništa u ukusu i mirisu ne odaje činjenicu da pijete pivo, a uz to je tekućina ravna i mrtva, više nam se činilo da pijemo izlapeli voćni sok. 

OCENA: 4/10


No comments:

Post a Comment