Tuesday, December 3, 2013

Paulaner Salvator


U Srbiji je malo istinski valjanih piva, uvoznih ili domaćih. 
Pređašnja konstatacija se već i previše puta ponavljala na stranama ovog bloga, ali je tako i to je tužno. Zato je naše veselje veće kada imamo šansu na rafovima naših radnji pokupiti neko istinski dobro pivo. 
Dok nas je standardni pšenični "Paulaner" zadovoljio, njegov brat po fabričkoj liniji nas je oduvao! 

Pivo je servriano iz 033ml staklene flaše, jačine je 7.9%. 
Svaki pojedinčani momenat ovog piva je fenomenalan, počev od etikete. Boja je takođe divna -  tamno bakarna-rubin crvena, recimo za nekoliko nijansi svetlija od uobičajnih tamnih lagera. pena je nekoliko prstiju debela i kremasta, ali prilično brzo s emsanjuje do nivoa tankog pokrova. Miris... oh, bogovi! Kako otvorite flašu i krnete da točite pivo u čašu prvo će Vas dotaći prelep miris pomorandži, nakon toga dolae i maline, borovnice i šećer... šećer... slatko... slatko... toliko slatkast miris da gotovo podseća na voćne bombone. Predivno. 
Ukus je intenzivan i lep. Blizak standardnim tamnim lagerima, ali prefinjeniji, višeslojniji i sjajno balansiran. Malo manje ukusa prženog slada, a više voćnih nota. Pivo predstavlja savršenu igru slatkog i gorkog, zaista perfektni spoj. Alkohol se ne oseća ni u mirisu, niti u grlo, što je samo još jedan dokaz valjano spravljenog piva! Gaziranost i tekstura su baš kakvi trebaju biti.
Zaista, sve vezano za ovo pivo je fenomenalno. Čak je i cena sitnica za ovakav kvalitet.
Dugo sam čekao da bez rezerve nahvalim neko pivo na ovim stranicama i konačno dočekao, a ako u strogoj tradiciji bloga moram naći neku manu to bi bila činjenica da jedno nikako nije dosta.

OCENA: 9/10

2 comments:

  1. Ако је тако савршено, зашто оцена 9/10. Шалу на страну, јдно од мојих најоимиљенијих пива.

    ReplyDelete