Wednesday, October 1, 2014

Bernard Dark



Moramo priznati da nas retko koje češko pivo iskreno oduševi. Nažalost, u Srbiji još uvek izbor jeste minimalan, najčešće se svodi na najveće industriske brendove, pa to i nije tako čudno. Sa druge strane, tamni Bernard nam dolazi iz privatne, porodične pivare i očekivali smo ipak više od onoga što smo na kraju dobili. Idemo redom.


Bernard dolazi u lepoj flaši, sa karakterističnim čepom koji možemo videti najčešće na znatno skupljim pivima. Alkoholna jačina je 5.1%. Karakteristične tamno braon boje, sa dosta pene, koja relativno brzo opada do nivo finog pokrova. Čipka ostaje na čaši. Miris je izrazito blag, gotovo nepostojeći, tek nešto slatkastog mirisa moke, recimo i možda citrusa. Ukus je sličan, jako nežan sa tek obećanjima uobičajnih ukusa za tamne lagere - kafa, čokolada i nešto blage gorčine u finišu. Gaziranost je umerena, tekstura piva je malko teža, gotovo lepljiva.


Sve u svemu, nije ovo loše pivo. Pitkost je vrhunska, ništa ne smeta, alkohola u sebi ima taman koliko bi trebalo da možete da ga pijete celo veče. Jako je osvežavajuće. 
No, mi ipak tražimo nešto malko više karaktera kako bi pivo mogli da svrstamo među vrlo dobre ili odlične. Genralno pivo ostavlja sličan utisak kao i banjalučki "Crni Đorđe", s tim da je skuplje.

OCENA: 6/10


No comments:

Post a Comment