Wednesday, October 1, 2014

Thornbridge Jaipur



Pre izvesnog vremena kušali smo i ovde opisali presjajno Wild Raven pivo iz britanske Thornbridge pivare. Toliko smo ostali oduševljeni da smo morali probati još nešto iz njihovog asortimana, iako nažalost ono što je dostupno u Srbiji (u "Samo Pivo", pre svega) i nije previše.
Jaipur je indian pale ale na britanski način.


Alkohlna procentura - 5.9, što je za ovakvo pivo idealno, verujte nam. Dva prsta bele pene, koja traje. Boja je svetla žuto-narandžasta, kao đus od pomorandže ili ananasa. Kako izgleda tako i miriše, jako na strani citrusa, laganog hmelja. Ukus je divan, sasvim, sasvim osvežavajući. Ponovo izraženi ananas, u manjoj meri med, pomorandža. U grlu gotovo da uopšte nema gorčine, što je šteta jer bi uz prisutne ukuse savršeno išla, no ipak pivo jeste slatko, ali ne i preslatko, tako da nije sasvim nebalansirano.
Tekstura je teža taman toliko da nije vodenasto, a gaziranost je srednja.


Pivo ne zrači kompleksnošću ukusa, prilično je jednodimenzionalno. Hmelja zaista fali da makar koliko-toliko obogati priču. Ali ono što stoji - pivo je rvaški osvežavajuće i pitko, savršeno za leto ili svako doba godine ako volite lagana piva sa gore pomenutim, voćnim nijansama. 
Jaka osmica, veoma jaka, moglo je možda i malko više.

OCENA: 8/10



No comments:

Post a Comment