Friday, January 12, 2024

Robocraft - Galaxy Defender NEIPA

 Još jedan dan, još jedan Robocraft indijski svetli ejl u mojoj krigli. Kupio sam ih na gomili i evo, srećom, bližim se kraju ove avanture. Ono čega sam plašio i na početku se nažalost obistinilo - preveliki broj piva izbačenih na tržište u kratkom vremenskom roku je doveo do toga da je retko koje dovoljno različito od ostalih, kao i da su generalno razvijeni i ozbiljno shvaćeni, uz to, mahom su to varijacije na IPA i NEIPA stil koji su već pomalo umorni i na globalnom nivou.

Limenka od 330ml, sa finih 6.3% alkohola  u sebi. Ponovo je dizajn zanimljiv i u fazonu retro ratnog futurizma osamdesetih - meha borbeni roboti ili transformersi. I izuzetno agresivno sipanje, kojim sam hteo da dobijem nešto pine nije mnogo pomoglo - tek pola prsta. Boja je lepa i izuizetno mutna, onako boja gustih sokova od breskve, sa prizvukom rozeg i crvenog.

Miris je voćkast, zahmelčjen, onako kako bismo i očekivali. Ananas, grejp, mango... Ukus fin, pre svega grejp, i jaka, duboka, bogata gorlčina na rkaju podseća na gorčinu tog voća. Uz sve ostalo citrusne i tropske prizvuke. Tekstura takođe pristojna, čak malkice teža, gušća. Pivo je suvo i sveže. I tu dolazimo do najveće mane koja je neverovatno izražena - pivo nije gazirano, tek blago resko na jeziku, kao kada prokisne vino. 

Neverovatno. Ejl koji je mogao biti sasvim pristojan, samo da ima makar prosečno slabašnu gaziranost za slične zanatske ejlove. Uz to, postoji neka nota u mirisu i ukusu koja odbija. E sada, možda čaša nije bila savršeno neutralnog ukusa, možda se parfem koji nosim meša sa pivom, a možda je i do njega, kako bilo,neka prašnjava, bajata, uistajala nota, ipak ne smeta previše. Ocena je zbog solidnog ukusa i gorčine, kao i gustine i boje, ali ako baš ne možete podneti ravno pivo, bežite  od ovoga.

OCENA: 6/10


No comments:

Post a Comment