Monday, March 25, 2024

O'Hara's 51st State IPA

Pisali smo o nekoliko IPA ove irske pivare i ostali donekle razočarani. Iako je kvalitet tu, nekako su sva do sada bila preslatka, loše balansirana, preteška za naš ukus. Nadamo se da će ovo kuvanje popraviti utisak.

Pivo dolazi u flaši od pola litara. Procenat alkohola je šest. Boja je tamnija, narandžasto-amberna, zamućena, dok pene nema previše i brzo nestaje.

Miris je sve što očekujemo od bazičnog, modernog indijskog svetlog ejla - lepe i pune note citrusa i voća poput ananasa, manga, dunja, ispod toga osećamo i malo zemljanih i sveže drvenastih aroma (borovina). Jako prijatno. To se sve prebacuje i na ukus - voćkasto napred, iza borovina i za stil umerena gorčina. Pivo je slatko, no ne previše kao neka druga piva istog brenda. Generalno ukus nije previše intenzivan i bogat, ali je u pitanju pitka i pristojna IPA. Tekstura je puna i teška, gaziranost umerena, tako da je osećaj na jeziku bogat, nikako vodenast.

  Ovom ejlu ne možemo naći niti jednu ozbiljnu manu, u pitanju je majstorski spravljen primer popularnog stila koji može poslužiti svakom da se sa istim upozna ili prosto da u njemu uživa bez mnogo razmišljanja ili rizika da će ga nešto tu odbiti. Jedina mana mu je upravo to - dosadnjikav je, no to je mana samo kod zaljubljenika koji uvek ili makar često traže nešto novo i ludo. 

OCENA: 7.5/10


No comments:

Post a Comment